Physio.gr

Φυσικοθεραπευτή Χαράλαμπου Τιγγινάγκα, MSc

Δραστηριοποιείται στο Κέντρο Λειτουργικής Αποκατάστασης "PHYSIO - η αρμονία στη λειτουργικότητα"

Δούλεψε στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας" από 16 Νοεμβρίου 1986 έως 25 Ιουλίου 2018 (από το 1999 έως την ημέρα αποχώρησης του ως Προϊστάμενος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του νοσοκομείου)

 

ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 116 34 / ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: (0030 210 7220562)
www.physio.gr / www.craniosacral.gr / e-mail: tigis@physio.gr

Περισσότερα »

25 Οκτωβρίου 2021

Παρά τις επενδύσεις και τις μεγάλες δαπάνες που γίνονται παγκοσμίως για την υγεία, παρατηρείται ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες αυξάνεται σταθερά η επιβάρυνση που επιφέρει η αναπηρία την οποία προκαλεί – επιφέρει ο πόνος στην μέση. Δύο στους τρεις ανθρώπους που ανάρρωσαν πρόσφατα από επεισόδιο οσφυαλγίας, θα βιώσουν επανεμφάνιση του πόνου μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια οσφυαλγίας ενδέχεται να είναι μεγαλύτερα σε χρονική διάρκεια και να επιβαρύνουν τον ασθενή, αλλά και το σύστημα υγείας, περισσότερο σε σχέση με την αρχική εμφάνιση της πάθησης, προκαλώντας σοβαρές κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες. Στις Η.Π.Α. τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια οσφυαλγίας αντιπροσωπεύουν το 69% του συνολικού χρόνου που χάνεται από την εργασία και το 84% του συνολικού κόστους ιατρικής περίθαλψης. Επομένως, η πρόληψη από τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια οσφυαλγίας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε ατομικό, κοινωνικό, και οικονομικό επίπεδο.

08 Οκτωβρίου 2021

Ως "Ευθειασμό στον Αυχένα" ή «Πρόσθια Ολίσθηση της Κεφαλής» προσδιορίζουμε την αλλοίωση της φυσιολογικής θέσης τής κεφαλής με μετακίνηση στο οβελιαίο επίπεδο και, όπως ο όρος υποδηλώνει, το κεφάλι ολισθαίνει και συγκρατείται προς τα εμπρός. Αυτό συνεπάγεται παρατεταμένης κάμψη στον αυχένα, επηρεάζοντας τις αυχενικές σπονδυλικές αρθρώσεις, την ατλαντο-ινιακή ένωση και όλες τις δομές που σχετίζονται με αυτές, με αποτέλεσμα το κέντρο βάρους της κεφαλής να βρίσκεται μπροστά από τον κορμό.

21 Αυγούστου 2021

“Φλεγμονώδες αντανακλαστικό” είναι η διαδικασία κατά την οποία συγκεκριμένα νευρικά σήματα και ορμονικοί παράγοντες εγείρονται - ερεθίζονται όταν γίνει αντιληπτή κάποια περιφερική φλεγμονή του οργανισμού και παρέχουν ρυθμιστική ανατροφοδότηση. Στο σώμα και τον οργανισμό τού ανθρώπου υπάρχουν πολλά και διαφορετικά συστήματα που λειτουργούν παράλληλα ή και συνδέονται μεταξύ τους. Όλα τα ρυθμίζει ο εγκέφαλος, όπου και καταλήγουν όλες οι πληροφορίες -σήματα κινδύνου ή ορθής λειτουργίας- από κάθε μέρος/σημείο τού οργανισμού.

28 Μαΐου 2021

Ο εγκέφαλός μας λειτουργεί σαν το σφουγγάρι. Είναι εύπλαστος και προσαρμόζεται συνεχώς στα εισερχόμενα ερεθίσματα ενισχύοντας τις υπάρχουσες νευρωνικές συνδέσεις και δίκτυα, μια διαδικασία που ονομάζεται «Long-Term Potentiation (LTP)» ή «Μακροχρόνια ενίσχυση».

23 Μαρτίου 2021

Ο διάσημος Τσέχος ερευνητής Δρ Karel Lewit ανέφερε: «Η αναπνοή είναι το πρωταρχικό και πιο σημαντικό μοτίβο κίνησης μας... αλλά επίσης και το πιο δυσλειτουργικό». Η αναπνοή επηρεάζει τη στάση του σώματος, την ευθυγράμμιση του σκελετού και τη λειτουργικότητα του σώματος.

16 Μαρτίου 2021

Το Institute for employment studies (IES), στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από την πρώτη μελέτη για την ψυχοσωματική κατάσταση των εργαζομένων στο σπίτι λόγω του COVID-19, ερευνώντας σε ποιο βαθμό η εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι επηρεάζει το εργατικό δυναμικό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ευρήματα αφορούν τις δυο πρώτες εβδομάδες του "lockdown".

16 Φεβρουαρίου 2021

Η ρήξη στο Πέταλο των Στροφέων μυών του ώμου, παγκόσμια, είναι μια από τις κύριες αιτίες πόνου και αναπηρίας στο ώμο. Η ρήξη μπορεί να προκληθεί από εκφυλιστικές αλλαγές, επαναλαμβανόμενα μικρό-τραύματα, σοβαρούς τραυματισμούς καθώς και από δευτερογενή δυσλειτουργία. Ο μυς που επηρεάζεται περισσότερο είναι ο υπερακάνθιος.

16 Ιανουαρίου 2021

Σύμφωνα με τον Dr. John Upledger, εμπνευστή και θεμελιωτή της Κρανιοϊερής Θεραπείας, όπως σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ο καρδιακός και ο αναπνευστικός ρυθμός, έτσι υπάρχει και ο Κρανιοϊερός Ρυθμός. Προκαλείται από την απόσταξη και απορρόφηση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού που περιβάλει το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκέφαλο και νωτιαίο μυελό). Ο ανεπαίσθητος αυτός ρυθμός μπορεί να γίνει αντιληπτός σε ολόκληρο το σώμα. Η συχνότητα του σε φυσιολογικές συνθήκες είναι 6 με 12 κύκλους το λεπτό.

23 Δεκεμβρίου 2020

Οι μυοσκελετικές παθήσεις, είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας θεραπευτής, καθώς οφείλει να δώσει τη δυνατότητα στον ασθενή του να επιστρέψει, ελεύθερος πόνου, στις καθημερινές του δραστηριότητες, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντοτε εφικτό, καθώς όπως πολύ καλά γνωρίζουμε οι μυοσκελετικές παθήσεις μπορεί να προκύψουν από την αλληλεπίδραση σωματικών με εργονομικούς, ψυχολογικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς παράγοντες. Ερευνητές σχεδίασαν μια μελέτη με στόχο να προσδιοριστεί η σχέση μεταξύ του αριθμού των συνεδριών (επισκέψεων) σε ασθενείς με σύνδρομο υποκρωμιακού πόνου και του βαθμού της αλλαγής στα συμπτώματα. Ο δευτερεύων στόχος ήταν να προσδιοριστεί η αξία της περίθαλψης, όπως μετράτε από την αλλαγή στον πόνο και την αναπηρία ανά δολάριο που ξοδεύεται.

18 Νοεμβρίου 2020

Η τεχνική της στεγνής (ξηράς) βελόνας χρησιμοποιείται συχνά για την απενεργοποίηση των Μυοπεριτονιακών Σημείων Πυροδότησης Πόνου (trigger points -MTrPs). Ωστόσο, δεν έχει προσδιοριστεί η ημερήσια μείωση του πόνου μετά την εφαρμογή.

Σελίδα 1 από 46

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του physio.gr για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Χαράλαμπου Τιγγινάγκα, MSc
Φυσικοθεραπευτής
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας από Δευτέρα έως Παρασκευή 15:00-21:00

  • ΤΗΛ: +30 2107220562

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4422 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αρχική ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ treatments Manual Therapy Φυσικοθεραπευτή Χαράλαμπου Τιγγινάγκα, MSc