Physio.gr

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 00:00

ΜΕΘΟΔΟΣ KINESIO - TAPING

Άρθρο του 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΜΕΘΟΔΟΣ KINESIO - TAPING

Kinesio Taping Method: Η μέθοδος ‘Kinesio Taping’ είναι μια τεχνική αποκατάστασης με ταινία, που εφαρμόζεται στο τέλος της θεραπευτικής συνεδρίας. Έχει σχεδιαστεί να διευκολύνει τη φυσική διαδικασία επούλωσης, παρέχοντας παράλληλα στήριξη και σταθερότητα στους μύες και τις αρθρώσεις, χωρίς όμως να περιορίζει το εύρος κίνησης τους. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι αποτελεί συνέχεια στη κινητοποίηση των μαλακών μορίων, επιμηκύνοντας τα ευεργετικά αποτελέσματα των εφαρμοζομένων τεχνικών manual therapy κατά τη θεραπευτική συνεδρία. 

kinesio tape


Δεν περιέχει Latex, μπορεί να φοριέται συνεχώς για 48 ώρες περίπου. Είναι ασφαλές για όλες τις ηλικίες. Εφαρμόζεται με επιτυχία σε μια ποικιλία από ορθοπεδικές, αθλητικές, νευρομυϊκές, νευρολογικές και άλλες παθήσεις.

kinesio tape1

Στοχεύοντας διάφορους υποδοχείς μέσα στο σωματοαισθητικό σύστημα, το Kinesio Tex Tape ανακουφίζει από τον πόνο και διευκολύνει τη λεμφική κυκλοφορία ανορθώνοντας μικροσκοπικά το δέρμα. Αυτή η μετακίνηση του δέρματος αυξάνει τον διάμεσο χώρο διευκολύνοντας στη μείωση της φλεγμονής των πληγέντων περιοχών.

Βασισμένο σε χρόνια κλινικής χρήσης, το Kinesio Tape εφαρμόζεται στον ασθενή με βάση τις ανάγκες του μετά από κλινική αξιολόγηση. Η κλινική αξιολόγηση είναι το κλειδί για την αποτελεσματική αποκατάσταση. Η αξιολόγηση αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει έλεγχο της μυϊκής δύναμης, του εύρους κίνησης, αξιολόγηση της βάδισης καθώς και άλλες ειδικές εξετάσεις που κρίνονται απαραίτητες. Τα ευρήματα της θα καθορίσουν το θεραπευτικό πλάνο καθώς και τις ιδιαιτερότητες του Kinesio Tape.

 

Δηλαδή αν επιλέξουμε τη χρησιμοποίηση της ενιαίας λωρίδας "Ι" ή τροποποιήσεις στο σχήμα ενός «Χ», «Υ» ή άλλων εξειδικευμένων σχημάτων, καθώς και την επιλογή κατεύθυνσης ή την τάσης που εφαρμόζεται επί της ταινίας. Η εφαρμογή αυτή έχει τη δυνατότητα επανεκπαίδευσης στο νευρομυϊκό σύστημα, να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή, να επιτύχει βελτίωση των επιδόσεων, την πρόληψη των τραυματισμών, την προαγωγή της καλής κυκλοφορίας και της επούλωσης, ενώ βοηθά στην ομοιόσταση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ένα πλήθος από άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις και τεχνικές.

ΠΗΓΗ: http://www.kinesiotaping.com

 

Διαβάστηκε 5076 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 13:47
Φυσικοθεραπευτή Χαράλαμπου Τιγγινάγκα, MSc

Δραστηριοποιείται στο Κέντρο Λειτουργικής Αποκατάστασης "PHYSIO - η αρμονία στη λειτουργικότητα"

Δούλεψε στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας" από 16 Νοεμβρίου 1986 έως 25 Ιουλίου 2018 (από το 1999 έως την ημέρα αποχώρησης του ως Προϊστάμενος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του νοσοκομείου)

 

ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 116 34 / ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: (0030 210 7220562)
www.physio.gr / www.craniosacral.gr / e-mail: tigis@physio.gr

Περισσότερα »

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του physio.gr για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Χαράλαμπου Τιγγινάγκα, MSc
Φυσικοθεραπευτής
ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 11634 / ΑΘΗΝΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας από Δευτέρα έως Παρασκευή 15:00-21:00

  • ΤΗΛ: +30 2107220562

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνδεθείτε με τα κοινωνικά μας δίκτυα "Social Media" και ανακαλύψετε τις νεότερες πληροφορίες

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4397 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αρχική ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ treatments Μέθοδος Kinesio - Taping ΜΕΘΟΔΟΣ KINESIO - TAPING