Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 19:20

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Άρθρο του 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι επιπτώσεις από την εργασία στο σπίτι

home working

Το Institute for employment studies (IES), στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από την πρώτη μελέτη για την ψυχοσωματική κατάσταση των εργαζομένων στο σπίτι λόγω του COVID-19, ερευνώντας σε ποιο βαθμό η εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι επηρεάζει το εργατικό δυναμικό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ευρήματα αφορούν τις δυο πρώτες εβδομάδες του "lockdown".

IES Homeworker Wellbeing Survey Headlines

Βασικά ευρήματα

Υπήρξε σημαντική αύξηση στα μυοσκελετικά προβλήματα. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ανέφεραν νέους πόνους, κυρίως στον αυχένα (58%), στον ώμο (56%), και στην πλάτη (55%) συγκριτικά με την πρότερη τους κατάσταση.
• Το ένα πέμπτο (20%) των ερωτηθέντων παραδέχονται αύξηση στη κατανάλωση αλκοόλ, ενώ το ένα τρίτο (33%) δεν ακολουθεί υγιεινή διατροφή και πάνω από το μισό (60%) αναγνωρίζει ότι ασκείται λιγότερο.
• Η πλειονότητα των ερωτηθέντων ανέφερε διαταραχές στον ύπνο (64%) λόγω της ανησυχίας, αυξημένα συμπτώματα κόπωσης (60%), πιθανώς γιατί οι μισοί (48%) αναφέρουν πολλές και ακανόνιστες ώρες εργασίας.
• Οι μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι δεν ήταν ικανοποιημένοι με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (50%), το ένα τρίτο (33%) αισθάνεται συχνά απομονωμένο, πάνω από το ένα πέμπτο (21%) ανησυχεί για την ασφάλεια της εργασίας του, ενώ λίγο κάτω από το μισό (41%) αισθάνεται ανησυχία για την υγεία των μελών της οικογένειας του.

Τα αποτελέσματα αυτά αντλήθηκαν από τους αρχικούς 500 ερωτηθέντες στην έρευνα. Η έρευνα παραμένει ανοιχτή.

Το Charity Versus Arthritis (https://www.versusarthritis.org/) κάλεσε τους εργοδότες να:

• Να ελέγχουν τακτικά τους υπαλλήλους τους αν παρουσιάζουν μυοσκελετικό πόνο
• Να χρηματοδοτούν το κατάλληλο εξοπλισμό και τις εύλογες προσαρμογές για άτομα με αναπηρία ή μακροχρόνιες συνθήκες υγιεινής, που επηρεάζουν την ικανότητα τους να εργασθούν
• Να ενθαρρύνουν τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προωθεί την σωματική δραστηριότητα και τα τακτικά διαλλείματα.
• Να ενθαρρύνουν την ευελιξία στην εργασία
• Να ενημερώνουν καλύτερα τους υπαλλήλους για τα εργασιακά τους δικαιώματα και την υποστήριξη που μπορούν να ζητήσουν.

 

Διαβάστηκε 696 φορές
Φυσικοθεραπευτή Χαράλαμπου Τιγγινάγκα, MSc

Δραστηριοποιείται στο Κέντρο Λειτουργικής Αποκατάστασης "PHYSIO - η αρμονία στη λειτουργικότητα"

Δούλεψε στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας" από 16 Νοεμβρίου 1986 έως 25 Ιουλίου 2018 (από το 1999 έως την ημέρα αποχώρησης του ως Προϊστάμενος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του νοσοκομείου)

 

ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ 3 - 5 / 116 34 / ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: (0030 210 7220562)
www.physio.gr / www.craniosacral.gr / e-mail: tigis@physio.gr

Περισσότερα »

Τελευταία άρθρα από τον/την Φυσικοθεραπευτή Χαράλαμπου Τιγγινάγκα, MSc

Σχετικά Άρθρα